Wat is co-creatie?

De essentie van co-creatie zit zich in de samenwerking. Door te co-creëren staan onze experts jou bij in de vaak heel technische ontwikkeling van het eindproduct. Hoe vroeger wij ondersteuning kunnen bieden in het ontwerptraject, hoe dichter we bij jouw idee kunnen blijven. Elke ontwerpkeuze wordt dan ook in overleg met de juiste expert afgewogen waardoor we enkel succesvolle producten in de markt zetten.

Hoe verloopt een proces van co-creatie bij G. Desmet?

G. Desmet is al jaar en dag expert op het vlak van innovatieve gebogen hout- en viltoplossingen. Al meerdere malen bleek dat teamwork en co-creatie een garantie zijn om innovatieve producten kosteneffectief in de markt te zetten.

1. Je hebt een idee, schets of prototype

Welk gebogen onderdeel je ook in gedachten hebt, met elk idee ben je welkom. Als producent hebben we een eindeloos respect voor jouw ontwerp. Rekening houdend met de technische mogelijkheden, trachten we jouw concept dan ook zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen tijdens het ontwikkelingstraject.    

2. Reverse engineering en parametrische 3D-modellen

Nadat je jouw idee uit de doeken deed, ondersteunen we in het modelleren van jouw ontwerp in een 3D-model. Ligt er al een prototype op tafel, dan scannen we het in met onze 3D-scanner en gaan we het reverse engineeren.     Daarbij zetten we jouw fysieke prototype om in een digitaal model met ons high end softwarepakket Siemens NX . Doordat de klant bij dit proces  betrokken is, houden we van in het begin al rekening met de juiste dikte, radius , diepte, beperkingen, materialen, kosten, maximale vervormmogelijkheid en andere parameters.

3. High end CAD/CAM-pakket Siemens NX

We zijn gedreven in advanced surfacing. Vloeiende, uitdagende, organische vormen    worden ontwikkeld in ons high end CAD/CAM-pakket Siemens NX. De software is heel flexibel en geeft elk component virtueel vorm in een 3D-model. Door het 3D-model parametrisch op te bouwen, kunnen onze klanten hun product snel esthetisch evalueren, waarna wij  wijzigingen doorvoeren om tot een optimale versie te komen. 

Bovendien stuurt Siemens NX ook onze CNC-machines aan. Door middel van de  virtuele simulatie, valideren we het productieproces vooraleer het kaliber of de matrijzen worden vrijgegeven. Bijgevolg kunnen we mogelijke problemen in het productieproces vermijden   en zo een vlekkeloze productie garanderen.

4. Fysieke evaluatie

Om het zitcomfort van sommige producten te verbeteren, ontwikkelen we vaak een  ergonomisch model. We testen het zitcomfort fysiek , passen het indien nodig aan en scannen het opnieuw in. Door deze manier van werken zijn we heel flexibel om wijzigingen door te voeren.   

5. Bijsturen, aanpassen, optimaliseren

Blijkt het toch niet helemaal naar wens te zijn wat we ontwikkelden? Met onze flexibele software kunnen we makkelijk wijzigingen doorvoeren op het 3D-model in  Siemens NX. Zo kloppen we af op een product dat helemaal past bij de visie van de klant.  Alle wijzigingen worden beheerd in ons datamanagementsysteem (PLM) zodat we beschikken over een mooi chronologisch overzicht van het volledige ontwikkelingstraject.      

Efficiënt en vooruitstrevend ontwikkelingsproces

Door volop in te zetten op co-creatie, reken je tijdens een samenwerking met G. Desmet dus op een sterk staaltje teamwork. Dankzij de ervaring van ons hoogopgeleid personeel in combinatie met onze high-end software, gieten we onze knowhow en materialenkennis helemaal in jouw eindproduct. Zo komen we samen tot het allerbeste resultaat en reken jij op een kostenefficiënt ontwikkelingstraject.

Samen jouw idee vormgeven?

Neem contact met ons op